Nieuwe beschermkussens voor skiclub il Primo

Skiclub il Primo bestaat al meer dan 50 jaar en is een van de meest toonaangevende skiverenigingen in Nederland met een prachtige baan gelegen in het duingebied bij Bergen NH. De vereniging is op 24 november 1964 opgericht door enthousiaste skiërs die mogelijkheden zagen om hun sport ook in Nederland te kunnen beoefenen. In de zeventiger jaren werden voor het eerst skimatten direct op het zand gelegd, waardoor de omstandigheden te vergelijken zijn met die in de wintersportgebieden. 

De opdracht
Sportkussens.nl mocht in de zomer van 2018 advies uitbrengen over de vervanging van verouderde protectiekussens. Daarnaast hebben wij in overleg met il Primo een veiligheidsplan opgesteld waarbij de veiligheid van skiërs nog meer wordt gegarandeerd. Voor ons een grote uitdaging, omdat dit omvangrijke project vóór de start van het nieuwe ski- en snowboard seizoen moest zijn gerealiseerd. 

Onze oplossing
Voor dit grote onderhoud hebben wij geadviseerd de oude bruine beschermkussens langs het skitraject, onderaan de skipiste en om het terras te vervangen door frisse 'royal blue' all-season protectiekussens. Deze stevige en waterdichte sportkussens garanderen een lange levensduur en een hogere veiligheid aan skiërs en snowboarders. Met de Velcro (klittenband) strips op de grote beschermkussens onderaan de hoofdpiste kan il Primo ieder seizoen nieuwe sponsordoeken bevestigen. Hierdoor kunnen extra inkomsten worden gegenereerd voor de vereniging, Aan de onderzijde van deze beschemkussens is een extra dikke beschermlaag aangebracht om beschadiging door scherpe skies te voorkomen. Alle protectiekussens zijn apart ingemeten en op de skipiste hebben alle kussens uiteraard een afwijkend formaat.

Extra veiligheid
Langs de lopende band van zowel de hoofdpiste als de kinderpiste zijn de viekante metalen paaltjes met daarop de noodknop, voorzien van rode beschermhoezen met witte tekst "Noodstop"
Op de piste zelf hebben we aanvullend nog 8 bomen voorzien van 'signaaloranje' sportkussens die met elastisch rijgkoord zijn bevestigd. Voor de lichtmast is een 'royal blue' paalbeschermer gemaakt met een uitsparing voor de electriciteitskast. Bij de finish mochten we de palen voorzien van beschermhoezen met daarop de tekst "finish" en is op verzoek van de klant het logo van de skiclub aangebracht.

Medio augustus hebben wij alle protectiekussens en paalbeschermers afgeleverd bij il Primo zodat men in staat werd gesteld de installatie hiervan af te ronden vóór de start van het nieuwe seizoen op 1 september.

Beschermkussens onderaan de skibaan Skiclub Il Primo

Oranje boomprotecties voor dikke en dunne bomen op ski borstelbaan

Oude situatie